vineri, 27 martie 2009

LABYRINTH - FIRST SMELL





Jennifer____ le parfum
Asculta mai multe audio Muzica »


Un simplu parfum are atatea semnificatii...si atatea efecte. De la un inocent ton de mosc se pot naste povesti incredibile de dragoste...o nota de cedru pe o batista alba poate sa insemne inceputul unei tragedii. Aroma de capsuni a buzelor celui drag, amestecul de tutun si apa de colonie, banalul miros de proaspat ascund milioane de secrete...tot ce putem face este sa le lasam sa vorbeasca...Hermes, e randul tau...

"Nu-i nimic, iubito! Stai linistita, ma descurc si singur...doar nu am murit pana sa te cunosc pe tine, nu? Ai grija de tatal tau, sper sa se insanatoseasca grabnic. Da, da, o sa mananc ceva si probabil ma uit la un film. Lasa ca am timp sa-mi sarbatoresc si alte zile de nastere...doar nu e ultima! Multumesc frumos de urari!Ne vedem saptamana viitoare...Bisous, ma chere!"
Hermes puse receptorul in furca si zambi."Soarta asta! Tine cu mine...acum pot merge la bal si fara sa o mint pe Amelie...". Frantuzoaica, ce ii tinea companie de peste doi ani, plecase de urgenta in Nice, la parintii ei. Tatal ei avea probleme de sanatate. Suferea deoarece isi lasase iubitul singur chiar in ziua in care el implinea douazeci de ani. Habar n-avea de planurile lui Hermes. Si cu atat mai putin de visele lui, in care vedea doar ochii scantaietori ai partenerei de dans de la bal.
Fericit, francezul blond se uita la ceas. 18:45... "Hai, la dus cu tine, baiete!". Apa calda curgea in voie pe suvitele aurii, pe mainile albe, pe muschii frumos sculptati...pielea i se destinse sub jetul calmant. Sampon, gel..asa, partea a doua...barbierit, after-shave...gata! Era ca nou. Sterse oglinda aburita si isi privi ochii. Mai albastri si mai adanci ca de obicei. "Deja 19:30?". Deschise usile dulapului cu atata forta ca aproape le smulse din balamale. Lua cravata si costumul si incepu sa se imbrace. Tinuta impecabila ii sublinia corpul. Sacoul negru si lucios ii statea perfect. Indrepta delicat o cuta a pantalonilor, apoi isi aranja cravata. Inca un strop de parfum..Se pieptana cu grija, asezandu-si fiecare fir blond la locul lui. "Bunica, mama, tata...sper ca ma vedeti si sunteti mandri de mine...va iubesc! Multumesc pentru ca ma protejati!Datorita voua am ajuns la varsta de douazeci de ani...si presimt ca asta va fi aniversarea cea mai frumoasa...". Isi puse la gat si medalionul de la bunica Sophie, ascunzandu-l sub camasa. Ii simtea aurul rece pe gat. Ursul care mirosea din trandafir...Trase o ultima privire in oglinda. Iesi apoi din apartament.
Pe drumul spre gradinile Tuileries, Hermes nu putu sa-si ia gandul de la dansul pe care il traise atat de intens, desi il visase cu ochii deschisi. Apele verzi ale fetei misterioase il atrageau ca intr-o capcana..."Ce ma distreaza modul asta de a tine secret locul unde este balul...sa ne intalnim in parc, mai ales pe a doua banca, neaparat!!!". Izbucni intr-un ras cristalin, care sparse linistea strazilor pariziene...era deja 19:50. Intra in parc, se aseza pe banca vopsita in rosu. Si incepu sa se joace nervos cu degetele. Descria cerculete in aer, apoi se prefacea ca sparge un balon de sapun. "Ciudat, in seara asta nu prea simt mirosul trandafirilor...de obicei e imbatator. Nici liliac, nici regina-noptii...ori am ramas fara simturi, ori au taiat florile!". Se ridica pentru a privi gradina in ansamblu. Dar era neobisnuit de intunecata, asa ca nu se puteau distinge nici macar cele mai apropiate flori. O senzatie de lesin il cuprinse pe Hermes. Inchise ochii. Atunci simti cel mai frumos parfum pe care si-l putuse imagina vreodata. Un amestec de arome, nuante, tonuri..de la trandafir, la liliac, bergamota sau mosc....iar in final, o feerie de lavanda si cedru. Atat de sofisticat si inexplicabil. Era parfum, dar mirosea a femeie. Brusc, o voce copilaroasa ii sopti in ureche, cu rasuflare calda, "nu mai fi trist..iti voi indulci zambetul pentru totdeauna". Se intoarse, gata sa ia in brate fiinta care ii vorbea. Dar in spatele lui statea o femeie carunta, cu ochi caprui stralucitori, care purta un sacou si o fusta, ambele albastre. La gat avea o esarfa din matase aurie. Fata ei era sobra, impenetrabila.
"Buna seara, domnul meu! Sunteti pregatit sa mergem la Bal?"...Hermes o privi incurcat. "Cred ca da..presupun ca dumneavostra sunteti de la Labyrinth...da, sa mergem!". "Atunci, urmati-ma!". Femeia se indrepta spre unul dintre teii plantati in spatele bancii. Hermes apuca doar sa deschida gura...Auzi cum calauza lui rosteste cuvintele "Vin cu mirosul!" in fata copacului. Intunericul il cuprinse apoi, ca intr-o vraja, iar pamantul ii disparu de sub talpi..

O aroma inseamna uneori moarte, alteori iubire..Din o mie de mirosuri nu poti face un parfum daca nu ai si ingredientul secret: pe El sau pe Ea. Inspiratia, nota finala. Cel sau cea pentru care parfumul devine viu. In mine respira deopotriva fum de tigara si parfum masculin...in voi? povestea se adanceste...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu