duminică, 8 martie 2009

LABYRINTH - INGRIA BELIEVES






Sugababes - Red Dress
Asculta mai multe audio Diverse »


Sunt somata in fiecare minut sa continui povestea cat mai repede...asa ca m-am lasat prada tentatiei si am cedat. Urmeaza a doua parte din ceea ce voi ati urmarit cu atata placere.

Ingria se trezi usor confuza. Simtea ca ceva, un gol imens ii acoperise mintea. Nu stia cand adormise, de ce era deja dimineata. Dadu la o parte perdeaua. Norii, tipici celor mai multe zile din Londra, inabuseau chiar si cele mai puternice raze de soare. Atmosfera apasatoare si cerul gata sa explodeze intr-o ploaie nervoasa o speriau si mai tare pe tanara englezoaica. Parca fusese ceva ieri, ceva ce ii ranise inima. Era ca o gheara care ii zgaria sufletul. Si totusi nu-si amintea nimic...Nici aparitia mamei, nici disparitia ei la fel de brusca.
Intr-un colt al subconstientului insa traia o idee. Stia ca trebuie sa accepte invitatia la bal. Pe cat de stupida i se paruse la inceput, pe atat de convinsa era acum de insemnatatea ei. Nu-si putea explica schimbarea brusca. Pur si simplu ii cucerise simturile si nu o lasa sa refuze. Se uita in oglinda. Parul ei cret si negru semana cu o matura. Lua peria si incepu s-o treaca usor prin firele matasoase. "Trebuie sa-mi cumpar o rochie neaparat. Nu am niciuna eleganta, daramite rosie. Oare imi sta bine in rosu?"...Gandurile ii zburau undeva, intr-o sala mare. Era fermecatoare in rochia sa rosie. Se vedea dansand, alunecand ca un fulg pe notele blande ale unui vals. Si strangand in brate pe cineva al carui chip ii era complet strain.
"Da, se pare ca merg la bal. Acum, sa ma imbrac. Matusa Alice, matusa Alice!"...
"Da, iubito. Te-ai trezit? Iti este mai bine? M-ai speriat de moarte."..."Dar ce s-a intamplat?"..."Nu iti amintesti? Doamne, cred ca ai avut febra foarte mare...Spuneai ca ai vazut-o pe mama ta. Imi era frica sa nu patesti ceva. Dar ai dormit linistita de alaltaieri. Nu stiam ce sa fac...credeam ca nu te mai trezesti.."...Matusa Alice incepu sa planga. "Matusa, sunt bine acum. Gata, gata! Linisteste-te! De fapt, vreau sa te rog ceva...Vrei sa ma insotesti la cumparaturi? Am nevoie de o rochie rosie pentru un bal la care ma duc. Ceva organizat la universitate. Vii cu mine?"..."Scumpa mea, normal! Ce bine ca ti-ai revenit. Acum mergem. In 10 minute sunt jos"... Matusa Alice iesi din camera cu o viteza care ar fi facut invidios orice pilot de curse.
Ingria se uita inca o data in oglinda. Mintise...nu era un bal al universitatii. Ceva o impiedica insa, chiar fata de matusa Alice, sa recunoasca adevarul. I se parea ca a devenit o ciudata. Nu-si amintea ce se intamplase, dormise doua zile incontinuu dar credea ca abia ieri se culcase, o visase pe mama ei...un lucru era sigur...sentimentul de siguranta cand venea vorba de bal. Se imbraca repede si iesi, nu inainte de a zambi in fata oglinzii. Era frumoasa...ochii negri ii scanteiara veseli, iar obrajii ca de marmura i se colorara brusc. Imaginea misteriosului cavaler care o purta in pasi de dans in sala de bal ii persista in memorie. Inchise usa si cobori. Inima ii tresalta de emotie...era primul examen al feminitatii ei: debutul.

Este o reala aventura sa scrii o poveste. O data ce intri in frenezia scrisului, cu greu te mai poti opri. Ca o comparatie, te simti aidoma unui vampir cand gusta sangele...este aproape imposibil sa renunti. Totusi consider ca pauzele dintre capitole fac deliciul tuturor si mai ales sporesc misterul...pe data viitoare!

5 comentarii:

  1. deliciu zici...delir!!!!! crede-ma nici macar prajitura mamei nu o astept cu asa nerabdare...!!!!deja "pastratorii" incep sa simta puterea....o sa fie o explozie de forte...!!!hm gata nu-mi mai dau cu presupusu'!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. it's like a frenzy...,hm? o singura presupunere fac, sunt la fel ca si coco, nu ma pot abtine...presupun ca tanarul care dansa cu Ingria o sa fie Hermes;)ar fi prea multe asemanari intre mine si Ingria;)...pooop astept continuarea...poti sa scrii cat vrei, sunt sigura ca dispui de izvoare nesecate de inspiratie;) luv u...till next time...into the twilight:*:*:*

    RăspundețiȘtergere
  3. app......era sa uit...imi place la nebunie imaginea...luv the red dress=)):*:*:X

    RăspundețiȘtergere
  4. pardon...am vrut sa zic Hafgan...frumosu meu;)

    RăspundețiȘtergere