marți, 3 martie 2009

LABYRINTH - THE ROMANIAN DREAM





Blue Foundation - Eyes On Fire
Asculta mai multe audio Muzica »

Hermes a adormit sub influenta unei intamplari pe cat de ciudate pe atat de cutremuratoare. In schimb, undeva in Bucuresti...

Isis se relaxa ascultand muzica. Statea in pat, intinsa pe spate, cu castile in urechi. Note evadate din micile difuzoare umpleau camera cu acorduri de pian. Chopin, compozitorul ei preferat!
Ochii ei mari si verzi se lasau usor prada muzicii linistitoare, un vis care valsa pe clape. Scrisoarea pe care o primise in aceasta dimineata o amuza inca...mai ales partea cu tinuta obligatorie. Isis ura rochiile si fustele. De mica fusese, sa zicem, un pic baietoasa. Se imagina imbracata in rochie. " Cred ca o matura ar arata mai bine decat mine...Nu as purta asa ceva, ce prostie!". Tatal sau era singurul care o placea mai ales pentru firea ei incapatanata si dura. Mereu ii spunea:" Baietelul meu mic!".
Isis isi trecu mana prin parul cret si rebel. Mostenise de la tatal sau culoarea ochilor si buclele castanii. Ii placea sa-si priveasca ochii in oglinda. Aveau o nuanta unica, de smarald. Schimba melodia din mp3 player. Se auzea o balada rock, arcusul mangaia corzile unei viori...Isis isi sterse o lacrima care ameninta sa ii ude perna. Versurile cantecului ii aminteau de tatal sau. Inchise ochii strans. O stranie dorinta de a zbura o cuprinse. In camera patrunse un curent puternic de aer. Mirosea a sarat, exact ca briza marii. Isis deschise ochii si ramase impietrita. In fata sa statea tatal sau. Avea parul si hainele ude, dar era la fel ca inaintea disparitiei. "Baietelul meu scump! Te rog asculta-ma atenta si nu ma intrerupe...nu mai am timp... E momentul sa devii domnisoara cu adevarat, nu doar cu numele. Trebuie sa inveti sa fii la fel ca si zeita dupa care te-am botezat: eleganta si delicata. Te-ai ascuns prea mult sub masca asta masculina si imatura. De azi esti Isis. Iar pentru asta, trebuie sa participi la bal. Te rog, fa-o pentru tatal tau, daca inca ma mai iubesti..."..." Dar, tata, cum...ce s-a intamplat?"...." Sa zicem ca marea m-a chemat pentru ca s-a simtit singura...dar nu plange, sunt fericit...te veghez mereu...nu ma uitati, nici tu, nici mama ta...Promite-mi ca mergi la bal! Crede-ma ca va fi ceva absolut fantastic! Si poarta medalionul de la mine!... Va iubesc mult....si La multi ani!!!"...."Stai, nu pleca..."
Un nor auriu il inghiti pe tatal lui Isis. Iar camera redeveni la fel de goala ca si pana atunci. Intrebari fara raspuns o ameteau pe Isis. Privirea i se incetosa incet. Nu pricepea nimic din tot ce se intamplase. Avea o imaginatie bogata, dar totul paruse prea real...si mirosul marii...tatal ei era asa de viu..si totusi pierdut pentru totdeauna. Iluzia de mai devreme o ardea. Sufletul i se topea. Simti cum o paraseste vlaga...Si lesina.

Un manunchi de dileme, o aparitie de dincolo de moarte...si din nou rugamintea de a participa la bal...sa fie oare atat de special? Urmeaza sa aflati..

Un comentariu:

  1. frumoasa Isis...mai e si ultimul baiat...abia astept sa vad ce urmeaza...sa stii ca ma astept la neprevazut...te pup! tine-o tot asa!:*:*:*

    RăspundețiȘtergere